miercuri, 21 august 2013

Presiunea anvelopelor

Nu lasa pe maine ce poti face azi! Presiunea anvelopelor trebuie facuta cel putin o data pe luna. Anvelopele pierd presiune in mod natural, nivelul de pierdere fiind diferit de la o masina la alta si de la o temperatura la alta.

Daca presiunea nu este optima, anvelopele se vor uza si vor deveni inutilizabile intr-un timp mult mai scurt.  Presiunea optima este scrisa in cartea masinii. Daca nu mai aveti cartea masinii puteti gasi aceasta informatie si intr-unul din locurile urmatoare: pe usa soferului, in cutia de sigurante sau pe partea interioara a capacelului rezervorului masinii.

Daca presiunea este prea mica atunci anvelopele se vor uza si poate duce chiar la explozia acestora. Un cauciuc desumflat poate afecta directia masinii in viraje si mareste timpul de franare, fapt ce poate duce la un accident. Vei fi afectat si din punct de vedere financiar: consumul este mai mare daca anvelopele nu sunt umflate suficient de mult.

Exista vreo diferenta intre umflarea cu aer sau azot?
Nu, nu exista nicio diferenta notabila pentru un sofer normal. Deci puteti merge pe aer fara probleme, in felul acesta puteti umfla rotile chiar voi folosind o pompa sau un compresor si puteti economisi niste banuti.

P.S: Nu uita de roata de rezerva, si aceasta are o anvelopa care se desumfla :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu